(Last Updated On: 24/07/2021)

Ovo može biti odlična ideja za rodjendan vašeg osnovca

Napravite zabavu na otvorenom, pozovite drugare u svoje dvorište – a mi ćemo napraviti igru koja će sve držati na okupu oko sat i malo jače. Nisu vam potrebni skupi animatori. Deci je dovoljno dati ideju i nadgledati ih. Uživaćete zajedno u interaktivnom druženju.

Dovoljno je samo da pratite uputstva koja vam pripremimo i postavite tragove na označena mesta. Deca će vas pitati ako negde zapnu ali vi ćete imati rešenja. Igra može da bude pun pogodak, a možete je sami doradjivati i iznova koristiti.

U dosluhu sa jednom mamom iz okoline Sombora, prenosim vam atmosferu sa rodjendana njenog sina Borisa. Protekao je u duhu timske igre, u dvorištu i bez mobilnih telefona.

Boris je sa svojih 12 drugara imao aktivnu rodjendansku zabavu. Mama Valerija je odredila ekipe kako se niko ne bi dosadjivao. Ona je u dvorištu organizovala proslavu 10. rodjendana, a mi smo joj napravili igru lov na blago.

Naša igra se sastoji od, u proseku, 15 tragova, koji učesnike rešavanjem vode ka skrivenom blagu.  Napravili smo tragove u vidu slika i spakovali u pdf fajl koji smo poslali emailom. Borisova mama ih je isprintala na papiru u boji i po uputstvu rasporedila na odredjena mesta u dvorištu.

Evo pogledajte neke od njih.

Ovako Lov na blago u dvorištu  izgleda

Potera je bila uzbudljiva, a svako dete je dalo svoj doprinos u rešavanju tragova. Zajedno su mozgali, tražili pravi put i maznuli blago!

Mama je po vokaciji vaspitačica tako da joj rad sa decom pričinjava zadovoljstvo. Ona je osim naših uputstava uvela neka svoja pravila i pomogla deci da budu na pravom putu u rešavanju tragova.

Postavljeni su i izazovi

Da se zabava ne bi pretvorila u bezglavo jurišanje ili s druge strane, preveliko mozganje dodali smo i neke izazove.

Mama Valerija je kupila čokoladne novčiće i zakopala ih. Družina u svom traganju naišla je i na mapu koja ih je na kraju odvela do blaga.