• Pišete liste zadataka i kačite ih po kući?

  • Podsetnici u vašem telefonu zauzimaju ogroman prostor?

  • Pretražujete savete o tome kako se bolje organizovati?

Šta je podsticajno?

Ove liste mogu biti korisne, ali nisu veoma efikasne.

Najvažnije je da na vas nešto utiče podsticajno kako biste završili zadatke. Ove liste i podsetnici u suštini samo opterećuju i ubijaju zabavu.

Naravno, znate da bi trebalo da operete veš, pobrišete prašinu ili očistite toalet,

ali ko želi da provede dan u čišćenju kad ima više zabavnih stvari?

G e j m i f i k o v a nj e

Rešenje koje čini da život bude malo lakši, a jurnjava u obavljanju poslova jednostavnija 

Trik je pronaći aplikaciju koja vas ne vuče da se izležavate ili sedite.

Isprobajte šta vas motiviše na pokret i pratite mentalno zdravlje i nivo energije. 

gejmifikovanje lov na blago

Odvojite malo vremena i istražite dostupne aplikacije, možda ćete biti iznenađeni onim što pronađete.

Habitica vam omogućava da unesete svoju listu obaveza i da se umesto borbe protiv čudovišta uhvatite u koštac sa obavezama. Tako ćete uspeti da zaradite iskustvo i zlato, a i povezivanje u mrežu sličnih vama na raznim meridijanima.

Habitica

Zombies Run vas motiviše primamljivim pričama. U njima, vi ste iz nekog izmišljenog sveta i vaš je posao da prikupljate zalihe, spašavate preživele i dostavljate poruke, sve dok se krećete dovoljno brzo da ostanete ispred zombija. Dozvolite da vas to pogura unapred. 

Zombies run

MindBloom Life Game vas vodi da posadite drvo koje predstavlja vaš život, a njegovi listovi su različiti aspekti vašeg života koji su vam važni. Kako napredujete kroz igru, birate akcije da biste negovali različite delove stabla. Dok izvodite realne akcije, dobijate poene i druge nagrade, u suštini radeći zadate stvari.

MindBloom life

Održavanje ciljeva kroz ove aplikacije je od suštinskog značaja jer postoje posledice ako to ne učinite. Ako zanemarite ciljeve u realnom životu vaš lik će početi da gubi zdravlje i statistiku, vaše drvo će uvenuti. Cilj je formiranje navike a gejmifikovanje pomaže da se malo zabavite.

Gejmifikovanje i primena

Možda ne primećujete, ali primere za gejmifikovanje imamo u svakodnevnom životu, a ne samo u mobilnim aplikacijama.

Na primer, neki moderno orijentisani nastavnici pružaju iskustva u učenju kroz igre svojim učenicima. Neke prodavnice daju svojim kupcima određeni broj nalepnica u zavisnosti od iznosa koji potroše, tako da kupci mogu kasnije da razmene te nalepnice za promovisan proizvod. Neki supermarketi imaju svoje platne kartice pa potrošačima nude učešće nagradnim igrama ili im odobravaju popuste. Ove tehnike podstiču studente da obavljaju zadatke, a kupce da koriste upravo tu prodavnicu.