O IGRI LOV NA BLAGO

Lov na blago je jednostavan i zabavan način da organizujete decu u zajedničku igru. Možete da koristite naše ideje  za kreiranje različitih misija i gotove igre, a možete to i sami da osmislite. Za sve one koji bi se sami upustili u avanturu pravljenja igre na svoj način, pripremili smo neke smerince.

Pre svega potrebno je napraviti kategorizaciju učesnika po njihovom godištu i interesovanjima ukoliko je to moguće. Ako je broj dece veći od 3, potrebno je oformiti timove. Ukoliko se pojedinčno takmiče ili love blago u timovima, osigurajte da za svako dete bude dovoljno tragova i nagrada.

LOV NA BLAGO ZA PREDŠKOLCE

Jednostavne varijante lova na blago i kako ih napraviti za mališane koji još ne znaju da čitaju

LOV NA BLAGO ZA OSNOVCE

Kako organizovati i pametno isplanirati druženje osnovaca na rodjendanskoj zabavi

GRADSKA POTERA ZA BLAGOM

Napravite poteru za blagom na otvorenom upoznajući različite predele. Objavite slike na socijalnim mrežama, organizujte se u grupe i uživajte u nšim tragovima.

LOV NA ZADATKE PO LISTI

Izazovite decu da pronadju, fotografišu i objave na društvenim mrežama ono što smo zadali. Izazovite njihovu kreativnost i okupirajte im pažnju. Telefoni će postati orudje za rad, a ne jedino društvo.

REŠAVANJE MISTERIJE

Rešavanje misterije je zabava na kojoj svaki gost ima lik i ulogu u priči koja će se odigrati. Proverite kakva scenaria imamo i učinite vaše zabave nesvakidašnjim.

ESCAPE ROOM KOD KUĆE

Za uspešan izlazak iz sobe biće potrebno da pronađete skrivene tragove i rešite zagonetke postavljene po celoj sobi. Pripremili smo dosta zanimljivih tragova koji vam mogu pomoći u organizaciji zabave.

“ Ljudski život je čudna trka; cilj nije na kraju, nego na sredini staze; trčiš i možda si odavno prošao, a ne znaš, nisi ni primetio kad, a nećeš nikada ni doznati kada. I zato trčiš i dalje.”

Unutrašnja strana vetra, Milorad Pavić

PREUZMITE BESPLATNO PRIMER LOV NA BLAGO

Tragovi mogu biti zagonetke, slagalice, rebusi,

pitalice, mozgalice ili jednostavni crteži.

Kakvi god bili, neophodno je da su adekvatni uzrastu dece kako ne bi izazvali kontra efekat i frustracije dok pokušavaju da ih reše. Bez obzira da li kopirate tragove iz nekog drugog izvora ili kreirate sopstvene, tragovi će motivisati decu da koriste svoje istraživačke veštine i love što je moguće brže.

Ova aktivnost je odlična opcija za rođendanske proslave, školske dane, zabave, porodične proslave i druženja na otvorenom i u zatvorenom.

lov na blago

Lov na blago – jednostavna varijanta

 • Fotografija predmeta koja vodi do sledećeg traga

 • Slagalice

 • Traženje azbuke i abecede

 • Tragovi u stihu

Lov na blago – složena varijanta

 • Razne slagalice koje na poledjini sadrže zapis li novi zadatak za rešavanje

 • Zaključane kartice sa uputstvima

 • Telefon koji zvoni

 • Pisanje po ogledalu

 • Mapa blaga

 • Kompas

 • Morzeova azbuka i razni šifarnici

 • Prepoznavanje pesme

Prilikom kreiranja izazova uzima se u obzir broj lovaca na blago što znači da se vremenska ograničenja u lovu na blago moraju povećati ili smanjiti jer izazov može biti teži ili lakši sa više ili manje ljudi. Obavezno imati na umu uzrast učesnika i  nivo znanja kako bi se prilagodila pitanja koja ne prevazilaze interesovanje učesnika.

Neophodno je pripremiti nagradu za lovce na blago za kraj. Nagrada može biti simbolična ali jako važan detalj koji lovcima pruža priliku iščekivanja nagrade i uzbudjenje da dođu do kraja.

Odlučite se za varijantu igre koju vam nudimo, izaberite tragove, naručite ih i spremite se da ih sakrijete. Da bi se vama kao organizatoru skriveni tragovi učinili lakšim, napišite mesto skrivanja na poledjini vašeg primerka tragova. Ovo će učiniti skrivanje tajni mnogo manje zbunjujuće, ali imajte u vidu da takmičari pronalaze tragove bez rešenja.

Gejmifikovanje života u žargonu znači pretvaranje svakodnevnih aspekata vašeg života u igru kako bi ih učinili zabavnijim i omogućili vam da završite svoje zadatke.

Gejmifikovanje